Dávid Klág

Dávid Klág

Pro

past: Est.hu, Filmvilág, Mozinet, Time Out Budapest, Index
present: Telex
future: 🎷

Favorite films

 • 24 Hour Party People
 • Blue Velvet
 • Once Upon a Time in the West
 • The Palm Beach Story

Recent activity

All
 • The Grand Bizarre

 • What's a Nice Girl Like You Doing in a Place Like This?

 • It's Not Just You, Murray!

 • Beautiful Figure

Pinned reviews

More
 • The Lord's Lantern in Budapest

  The Lord's Lantern in Budapest

  ★★★★

  Lenyűgöz, hogy Jancsó meg Hernádi mekkora próféta volt, hogy megjósolták, egyrészt az ordibáló Mucsi Zoltán karrierjét, másrészt pedig azt, hogy az ország jövője ordibáló Mucsi Zoltánokból fog állni, akik megveszik a várat, kidobják a sok szart, kiütik a falakat, és lesz benne amerikai konyha meg medence. Egyszer úgy hívják benne az egyik karaktert, hogy "újorosz", és hát ennél jobb nincsen ezekre, ezekre, akiknek Jancsó baszott szarul lenni idős korában.

  Egy csomó ilyen hátborzongató dolog van benne, nekem a kannibálos-vállalkozós rész…

 • The Witness

  The Witness

  ★★★★★

  Nyilván százszor láttam már, de moziban most tűnt fel, hogy mekkora physical comedy-t tolnak ebben a filmben. Kállai Ferenc például abban a jelenetben, amikor a vidámparknál viszi a vizet Bástya elvtársnak, egyrészt rohan, másrészt meg nagyon odafigyel, nehogy kilögybölje, aztán Bástya elvtárs felpattan, elkezd vele ordibálni, hogy NO! NO! NO! HOGY ÁLL?, erre kihúzza magát, és visszakérdez, hogy HOGY ÁLLOK?, na, szóval az a snitt kurva jó. Második helyen az a pillanat áll, amikor Virág elvtárs egy petyhüdt öleléssel elbúcsúzik…

Recent reviews

More
 • The Grand Bizarre

  The Grand Bizarre

  én amikor először hallok a The Grand Bizarre-ról: "úristen, ez egy főleg stop motion kísérleti film a világ szöveteiről és annak mintáiról 🤤"

  én amikor leülük megnézni a The Grand Bizarret: "úristen, ez egy főleg stop motion kísérleti film a világ szöveteiről és annak mintáiról 😧"

 • The Trial

  The Trial

  ★★★

  Eszelősen jól néz ki, abszolút értem az egészet, mire megy ki a játék, de rám ez olyan hatással volt, mintha bevágtam volna az elején egy csülköt két pofa sörrel, egy idő után bele is szundiztam, két nap két részletben kellett megnézni, ezek szerint én lennék simán az a csicska, akit gond nélkül bedarálna a bürokrácia és a jogi útvesztő, mert az első nonszensz helyzetnél aláírnék bármit, hogy hagyjanak engem békén.

Popular reviews

More
 • Budapest Heist

  Budapest Heist

  ★½

  Az első tíz percben már megmagyarázhatatlanul gonosz a kínaiakkal, kövér nőkkel, vannak benne gigászi olajozott csöcsök, Szabó Simon úgy viselkedik, mint egy "rézbőrű" (idéztem!), Petrik Andreának minden második mondata utószinkron, buzulás az nuku, Elek Feri zabál mert kövér, a jeleneteknek egy drónos Budapest-látképpel van vége legtöbbször, Hegedűs D. Géza kétszer ugyanúgy rezegteti az arcát, agyon van aláfestőzenézve, hogy valamit kiváltson a nézőből, de az egésznek semmi, de semmi értelme, viszont legalább úgy néz ki, mint egy sörreklám. Nyilván óriási kasszasiker lesz.

 • Mulholland Drive

  Mulholland Drive

  ★★★★★

  Én vagyok az az ember, aki katasztrofálisan nem érti meg a filmeket, amiket néz, a Hatodik érzék végén először azt hittem, hogy a felesége volt mindvégig halott, a gimiben a Mulholland Driveról meg mindenféle grafikonokat rajzoltam egyik osztálytársammal, és ragaszkodtam hozzá, hogy igazából hátrafele megy az időben, csináltam is egy egyenest hozzá nyilakkal, mindegy, tök hülyeség volt az egész. Szintén tini voltam, amikor egy nemzetközi David Lynch-levlistán bedobtam a másik hajmeresztő elméletem, hogy az MD-ben igazából a váltás nem is…